top of page

Wat biedt Dutch Digital Collectibles?

 

Het multidisciplinaire team van Dutch Digital Collectibles helpt bij de ontwikkeling van digitale verzamelobjecten voor de muziekindustrie. Hierbij werken we samen met artiesten en poppodia om een brug te slaan tussen hun creativiteit en de mogelijkheden die de wereld van Web3 en Metaversums hen biedt. Zo ontstaat er digitale waardecreatie om de culturele sector te verrijken en vernieuwen. Met de ontwikkeling van de juiste aansluitende web3 strategieën, op maat gemaakte applicaties en de mooiste virtual reality werelden, bouwen we toegankelijke verzamelobjecten die de wereld met elkaar verbinden. Door gebruik te maken van Virtual Reality en 3D creëren we een nieuwe vorm van merchandise en vernieuwende (live-)experiences rondom artiesten. Deze creëren niet alleen een nieuwe en stabiele inkomstenbron maar ook een directe verbinding tussen de artiesten en hun fanbase. Wij zien digitale collectibles daarom niet als een vervanging maar als een waardevolle toevoeging aan wat de muziekindustrie en de culturele sector ons als consumenten nu al biedt.

Diensten

Diensten:

IMG_3477 2.jpg

Muzikale VR-shows

Vanuit een intrinsieke drive om samen met artiesten de mooiste ervaringen voor hun fanbase te bouwen pionieren wij met de bouw van immersieve VR-shows voor verschillende poppodia in binnen en buitenland. We onderscheiden hierbij twee soorten experiences. 
 

 • 360° VR-videoclips die fungeren als solo-droomvluchten voor volwassenen.
   

 • Interactieve VR werelden rondom artiesten waarbij bezoekers de interactie aan kunnen gaan met met hun omgeving, elkaar en zelfs de artiesten. 

P1032633_edited.jpg

Web3 integratie & development

Vanuit een makers philosophy genereren wij samen met de artiesten artistieke verzamelobjecten en nieuwe eerlijke vormen van waardecreatie. NFT's zijn de spin in het web die het mogelijk maakt om supporters extra ervaringen en voordelen te bieden. Hiervoor helpen wij artiesten en de culturele sector met het bouwen en integreren van duurzame web3 strategieën en de development van  gecureerde NFT applicaties. Zo kunnen zij succesvol toetreden tot dit nieuwe ecosysteem en bouwen aan:

 • Nieuwe ervaringen voor hun supporters

 • Hechte communities 

 • Exclusieve (digitale en fysieke) collectibles

 • NFT-gated content

 • NFT-gated events/ticketing

SOY_cassette.jpg

Tastbare & verzilverbare (digitale) merchandise

Met onze custom built NFT-applicaties creëren we tastbare digitale merchandise met bijzondere utility. Door innoverende web3 concepten rondom artiesten te genereren, bouwen we diepgaande en gelaagde digitale collectibles die aansluiten op de behoefte van de fanbase van een artiest. De extra content en bijbehorende voordelen, zowel digitaal als fysiek, kunnen uitsluitend door de houders van de collectible (NFT) worden verzilverd. De authenticiteit van de content wordt gewaarborgd door het eigenaarschap van de NFT.

P1032623_edited.jpg

Meer leren?

Projecten:

Upcoming

8 Miljard Ikken - Interactief VR concert - Spinvis X Nemo Vos 

9 juli - De Helling - Utrecht 

8 MILJARD IKKEN  - Een interactieve VR-vertelling door Nemo Vos Als u dit leest zijn er 8 Miljard mensen op aarde. En ondanks dat onbevattelijkgrote aantal ziet u zichzelf waarschijnlijk als een volkomen uniek individu.  Deze schijnbare tegenstelling is het thema van het interactieve VR-werk “8 Miljard“ van  kunstenaar Nemo Vos. “8 Miljard Ikken” is een reis door werelden die leiden van het  hoogst individuele “alleen zijn met jezelf ” tot het opgaan en verdwijnen in een oceaan van  eindeloos veel kopieën van kopieën van kopieën van al uw “ikken” Reisleider door deze transformatie is Spinvis. Met muziek, tekst en liedjes brengt hij  wat meer duidelijkheid of zaait nog wat meer verwarring.

 • Spotify
 • Youtube
8miljardikkenpic
WhatsApp Image 2022-07-13 at 12.49_edited.jpg

Cantina - duo VR 360° video - (George Rhoads & Billy Manhattan)

The Guajiro Dreams - Mexico City

George Rhoads & Billy Manhattan namen samen twee singles op bij The Guajiro Dreams in Mexico city. De muziekstukken gaan over twee vrienden die elkaar bijpraten in een "cantina". Onze VR maker Nemo Vos bouwde twee VR-clips voor de twee opkomende Mexicaanse Artiesten. De clips zijn binnenkort verkrijgbaar met de bijbehorende utility NFT. Stay Tuned.

 • Spotify
 • Youtube
 • Instagram

:George Rhoads

 • Spotify
 • Instagram

:Billy Manhattan

Een Rotterdams Metaversum - Interactieve VR environment 

CityLab010 - Rotterdam

Door gezamenlijk met Rottedamse makers te bouwen aan een multidisciplinaire digitale wereld (Metaverse) die parallel loopt aan het Rotterdamse creatieve circuit hopen wij de culturele sector te verrijken en toegankelijker te maken voor alle Rotterdammers en haar gasten.

 • Youtube
Schermafbeelding 2022-06-08 om 15.35.25.png
Projecten

past

Left of The Dial Festival - Pixel Paradise - VR show + live dj-set 

(21 oktober) Roodkapje - Rotterdam

Tijdens het Left of the Dial festival op 21 oktober zal Dutch Digital Collectibles deel uitmaken van de kunst programmering. Samen met visueel kunstenaar en muzikant Melder Slow en VR maker Nemo Vos bouwen wij een live VR-experience voor de bezoekers. 

 

Kom een kijkje nemen in ons Left of the Dial VR Metaversum en geniet van de modulaire live  dj-set van Melder Slow

 • Instagram
POSTER_nemo_edited.jpg
POSTER_kamiel_edited.jpg

Onafhankelijke Labelmarkt - Pixel Paradise VR show 

(25 September) Tolhuistuin - Amsterdam

Tijdens de onafhankelijke Labelmarkt op 25 september exposeerden wij als Dutch Digital Collectibles al onze NFT artworks en VR werken. Samen met visueel kunstenaar en muzikant Melder Slow en VR maker Nemo Vos bouwden wij ook een live VR-experience voor de bezoekers.

 • Instagram

Weelde Festival - Pixel Paradise VR Show  

(10 september) Weelde - Rotterdam

Tijdens het Weelde festival op 10 september zal Dutch Digital Collectibles deel uitmaken van de kunst programmering. Samen met visueel kunstenaar en muzikant Melder Slow en VR maker Nemo Vos bouwen wij een live VR-experience voor de bezoekers.

 

Kom een kijkje nemen in ons Weelde Festival VR Metaversum en geniet van de modulaire live  dj-set van Melder Slow.

 • Instagram
Ontwerp zonder titel_edited.jpg
Schermafbeelding 2022-02-07 om 16.36.03.png

"Kamer met Uitzicht" - VR experience (Nemo Vos & Spinvis)

De Helling - Utrecht

Een VR experience van Nemo Vos met sounddesign van musicus Spinvis. Na afloop van de experience konden de bezoekers de NFT bemachtigen en hiermee de VR experience thuis herbeleven. De VR experience deluxe was gekoppeld aan een fysieke verzilverbare collectible. Een viewmaster met stills uit de digitale experience. 

 • Spotify
 • Youtube
 • Instagram

Family Time EP release - Utility Token (Tessel)

Sexyland World - Amsterdam

Indie-band Tessel wil hun EP-release vereeuwigen door hun live concert weg te geven aan de bezoekers van het concert. “In een tijd waarin de digitale releases om je oren vliegen willen we onze fans iets unieks geven. Een video-opname van de show als digitaal gelimiteerd verzamelobject, enkel voor de supporters van het eerste uur”, aldus Levi Oostermeijer, zanger van de band."

 • Spotify
 • Youtube
 • Instagram

SOY - VR 360° video - (Build a Vista ft. Denise Gutiérez & Nemo Vos)  

Foro Indierocks - Mexico City

Voor de laatste album release "los dias que no existen" van de Mexicaanse band Build a Vista maakte wij in samenwerking met Foro Indierocks, Build a Vista en Denise Gutiérrez, uit de band "Hello Seahorse!" een VR clip voor het nummer "SOY". De eigenaars van de NFT kunnen de VR-experience van de band thuis herbeleven. Ook konden na de show op vertoon van de QR-code gekoppeld aan hun NFT een limited edition gesigneerde Cassette, met de soundtrack van de experience, bij de band ophalen. 

 • Spotify
 • Youtube
 • Instagram

:Build a Vista

 • Spotify
 • Youtube
 • Instagram

:Denise Gutiérez

Schermafbeelding 2021-04-08 om 10.53.46.

Partners

TESSEL_Logo.png
Schermafbeelding 2021-10-01 om 20.49_edited.png
sexylandworld logo_edited_edited.png
Build a Vista_-01.webp
CityLab010_Logo_01.png
01Foro logo.png
Copy of WEELDE_RGB_logo_zwart_150.png
1.-LogoZwart_Transparant.png
Schermafbeelding 2022-07-29 om 01.51_edited.png

SPINVIS

lotd-logo-Header.png
SCI_Woordbeeld_NL_4_regels_CMYK.jpg
bottom of page